מהי מתקפת DDoS?

לַחֲלוֹק:

התקפת מניעת שירות מבוזרת, או DDoS, היא סוג נפוץ של איום סייבר שיכול לשבש באופן משמעותי רשתות, שירותים ואפילו עסקים שלמים. ההשפעה הפוטנציאלית נעה מהפרעה קלה ועד לכשלים מערכתיים, מה שעלול להוביל להשלכות כספיות ולפגיעה במוניטין של הארגון שלכם.

בפוסט זה נחקור מהי התקפת DDoS, כיצד היא פועלת וסוגים שונים של התקפות DDoS. נבהיר את המשמעות של DDoS בהקשר של אבטחת סייבר מודרנית ונשתף שיטות עבודה מומלצות למניעת התקפות DDoS.

מהי התקפת DDoS?

התקפת מניעת שירות מבוזרת (DDoS) היא ניסיון זדוני לשבש את הפעולה התקינה של שרת, רשת או שירות על ידי הצפתם בתעבורת אינטרנט מאסיבית.

לדוגמה, התקפת DDoS יכולה לכלול שליחת כמות גדולה מדי של בקשות לשרת אינטרנט, מה שגורם לקריסת האתר. באופן דומה, תוקפים זדוניים יכולים להפציץ מסד נתונים בכמות מוגזמת של שאילתות חיפוש או בקשות נתונים, כך שמסד הנתונים לא יוכל להתמודד עם העומס, מה שגורם להאטות או קריסות, אשר עלולות גם לשבש יישומים או אתרים התלויים בו.

אלפי התקפות DDoS מדווחות מדי יום, ורובן מטופלות כחלק מתהליך רגיל של פעילות עסקית ללא צורך בתשומת לב מיוחדת. עם זאת, תוקפי סייבר מסוגלים להגדיל את היקף ההתקפה — והתקפות DDoS ממשיכות לעלות במורכבות, בנפח ובתדירות. זה מציב איום הולך וגדל על אבטחת הרשת של אפילו העסקים הקטנים ביותר.

Gartner, What is Cybersecurity

מכיוון שהתקפות DDoS משבשות שירותים שעליהם לקוחות מסתמכים, הן מהוות איום משמעותי על המוניטין של הארגון שלכם, שביעות רצון הלקוחות וההכנסות. לכן, חשוב לנקוט אמצעי מניעה נגד התקפות DDoS.

כיצד פועלת התקפת DDoS?

העיקרון המרכזי מאחורי התקפות DDoS הוא להעמיס על רוחב הפס, ה-CPU וקיבולת ה-RAM של רשתות ושירותים ממוקדים על מנת להפוך אותם ללא זמינים.

בניגוד להתקפות מניעת שירות פשוטות (DoS), שמגיעות ממערכת אחת, התקפות DDoS מנצלות מערכות או מכשירים מרובים יחד. תוקפי סייבר משיגים גישה למערכות אלה על ידי הדבקת מכשירי משתמש שונים באמצעות התקפות פישינג וטכניקות הדבקה המוניות אחרות. רשת זו, הנקראת בוטנט, מורכבת ממאות או אלפי בוטים הממתינים לפקודת השרת הזדוני.

ברגע שניתנת הפקודה, המכשירים הנגועים מנסים לגשת למשאב הממוקד בבת אחת, מה שגורם לעומס על היכולת הטכנית של המערכת להתמודד עם בקשות לגיטימיות. הצפת התעבורה צורכת רוחב פס ומשאבי מערכת, מה שגורם למערכת הממוקדת להאט, להפוך ללא נגישה או לקרוס לחלוטין.

קשה מאוד — ולעיתים קרובות בלתי אפשרי — לסנן את התעבורה הזדונית, מכיוון שהיא מגיעה בדרך כלל ממכשירים נגועים של משתמשים רגילים המפוזרים ברחבי האינטרנט.

סוגי התקפות DDoS

קיימים מספר סוגים של התקפות DDoS, שרובן נופלות לארבע קטגוריות עיקריות המבוססות על רכיב החיבור ברשת שבו הן מתמקדות.

סוגי התקפות DDoS

  1. התקפות נפחיות
  2. התקפות פרוטוקול
  3. התקפות שכבת אפליקציה
  4. התקפות רב-כיווניות
  • התקפות נפחיות (Volumetric Attacks): מתקפות המיועדות להציף את רוחב הפס של היעד ולהציף את הרשת בכמות עצומה של נתונים.

דוגמאות למתקפות נפחיות כוללות הצפות UDP, הצפות ICMP ו-הגברת DNS.

התקפות DDoS מבוססות נפח נמדדות בביטים לשנייה (bps).

  • התקפות פרוטוקול (Protocol Attacks): מתקפות הצורכות את כל משאבי השרת ומשבשות את המערכת על ידי מיקוד בפרוטוקולים מסוימים וניצול חולשות שונות ברשת.

דוגמאות למתקפות פרוטוקול כוללות הצפות SYN, התקפות Smurf ו-התקפות IP Fragmentation.

התקפות פרוטוקול נמדדות בחבילות לשנייה (pps).

  • התקפות שכבת אפליקציה (Application Layer Attacks): מתקפות הממוקדות ביישומים ושירותים ספציפיים ומציפות אותם בבקשות מתמשכות עד שהשרת הופך ללא מגיב.

דוגמאות למתקפות שכבת אפליקציה כוללות הצפות HTTP, הצפות שאילתות DNS ו-מתקפות Slowloris.

התקפות שכבת אפליקציה נמדדות בבקשות לשנייה (rps).

  • התקפות רב-כיווניות (Multi-Vector Attacks): מתקפות המשלבות מספר שיטות תקיפה במתקפה אחת. מתקפות רב-כיווניות קשות יותר להגנה מכיוון שהן עשויות למקד שכבות שונות של המערכת בו-זמנית.

אם יש סימנים לכך שהרשת שלכם תחת מתקפת DDoS, פעלו במהירות, שכן האקרים יכולים להפוך את הארגון שלכם לפגיע להתקפות סייבר ואיומים נוספים.

כיצד למנוע התקפת DDoS

הכנת הארגון שלכם מראש היא המפתח לגילוי ותגובה מהירים. כדי למנוע מתקפת DDoS, שקלו את שיטות העבודה המומלצות הבאות:

  • בצעו הערכת סיכונים. הערכות סיכונים סדירות עוזרות לכם להבין את החולשות של החומרה והתוכנה ברשת שלכם.
  • פתחו אסטרטגיית הגנה מפני מתקפות מניעת שירות. לאחר זיהוי הסיכונים, התמקדו בצעדים הדרושים כדי לזהות ולמנוע מתקפות DDoS פוטנציאליות.
  • עדכנו תוכנה באופן קבוע. עדכונים תכופים עוזרים להתמודד עם חולשות ברשת ולוודא שתוכנות ההגנה פועלות כראוי.
  • הגבילו את קצב התעבורה. הגבלת מספר הבקשות שמשתמשים וכתובות IP יכולים לבצע במסגרת זמן מסוימת עשויה לסייע להפחית את ההשפעה של תעבורת בוטים.
  • זהו את דפוסי התעבורה הרגילים שלכם. יצירת קווי בסיס לדפוסי תעבורה רגילים תאפשר לכם לזהות חריגות שעשויות לסמן מתקפת DDoS בשלב מוקדם.
  • השתמשו בחומת אש ליישומים אינטרנטיים (WAF). WAFs יעילים נגד מתקפות שכבת אפליקציה, שכן הם מנתחים בקשות HTTP/HTTPS וחוסמים תעבורה חשודה.
  • הטמיעו רשת אספקת תוכן (CDN). CDNs יכולים לספוג תעבורה זדונית על ידי איזון עומסים והפצתם בין מספר שרתים ברחבי העולם.

כיצד לזהות ולהפחית התקפת DDoS

זיהוי מתקפת DDoS עשוי להיות מאתגר מכיוון שרוב התעבורה הזדונית מתפזרת ומשתלבת בתעבורה הלגיטימית. עם זאת, ישנם סימנים כלליים שיכולים לעזור בזיהוי מתקפה:

  • אטיות או חוסר תגובה פתאומיים של האתר או השירות שלכם
  • קריסות תכופות של שרת או יישום
  • קפיצות מהירות בשימוש ברוחב הפס
  • תעבורה מוגברת מכתובות IP בלתי צפויות
  • מספרים גבוהים של סוגי בקשות מסוימים (כמו HTTP או שאילתות DNS)

מעקב בזמן אמת אחר התעבורה, קביעת קווי בסיס לרשת ושימוש בהתראות אוטומטיות יכולים לעזור לזהות חריגות ולגלות מתקפות DDoS מוקדם.

במקרה של מתקפה, הטכניקות הבאות להפחתת מתקפת DDoS עשויות לעזור לעצור את ההתקפה או לצמצם את השפעתה על הארגון שלכם:

  • סננו תעבורה זדונית. מערכות מניעת חדירה וחומות אש מתקדמות יכולות לעזור לחסום חלק מהמתקפה על ידי סינון תעבורה מכתובות IP חשודות או זדוניות.
  • הגדירו מגבלות קצב. קביעת ספי תעבורה יכולה לעזור להפחית את כמות התעבורה הזדונית תוך שמירה על זמינות השירות למשתמשים אמיתיים.
  • הפעילו שרתי גיבוי. אם יש לכם שרתים רזרביים, השתמשו בהם כדי לחלק את העומס של מתקפת DDoS ולהפחית זמני השבתה.
  • השתמשו בניתוב Black Hole. יצירת ניתוב ל"חור שחור" והעברת כל התעבורה לאותו חור שחור עשויה להיראות קיצונית, שכן היא סופגת גם תעבורה לגיטימית. עם זאת, במקרים מסוימים, זה יכול למנוע קריסת השירות.
  • השתמשו בתוכנה ייעודית. תוכנות ושירותים נגד DDoS מתמחים בהפחתת סוגי מתקפות אלו, ועוזרים לזהות ולחסום תעבורה זדונית ביעילות.

כדי למקסם את יעילות מאמצי ההגנה מפני מתקפות DDoS, חשוב לתמוך בהם בכלים, תהליכים ושירותי סייבר נוספים שיסייעו להילחם באיומי סייבר אחרים.

שקלו להטמיע את Syteca – פלטפורמת סייבר מקיפה. Syteca מסייעת לאבטח את המערכת הפנימית של הארגון שלכם על ידי מעקב בזמן אמת אחר פעילות משתמשים,

שיתוף:

תוֹכֶן

איך נוכל לחזק את האבטחה שלכם כבר היום?

ספרו לנו איך נוכל לעזור – צריכים ייעוץ מקצועי, הצעת מחיר, או תיאום POC?
השאירו פרטים ואנחנו נדאג לחזור אליכם במהירות כדי לחזק את האבטחה שלכם!

איך נוכל לחזק את האבטחה שלכם כבר היום?

ספרו לנו איך נוכל לעזור – צריכים ייעוץ מקצועי, הצעת מחיר, או תיאום POC?
השאירו פרטים ואנחנו נדאג לחזור אליכם במהירות כדי לחזק את האבטחה שלכם!

התנסו במערכת Syteca

בסביבה שלכם וקבלו ליווי מקצועי ואישי.

תנו לנו לעבוד קשה, כדי שאתם תישנו בשקט.

השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם 😉

יצירת קשר