מה זה תקרית אבטחה?

לַחֲלוֹק:

לא משנה אם אתם מתמודדים עם דליפת נתונים, התקפת DDoS או איום פנימי, הבנת אירועי אבטחה היא קריטית לצורך יישום אסטרטגיות תגובה אפקטיביות והגנה על הנכסים הקריטיים של הארגון שלכם.

כאן, נבחן את ההגדרה של אירוע אבטחה, סוגים שונים של אירועים וההשלכות השליליות שלהם על הארגון שלכם. בנוסף, נדון בדרכים לניהול, גילוי ותגובה לאירועי אבטחה.

הגדרת אירוע אבטחה

מהו אירוע אבטחת סייבר?

אירוע אבטחה הוא אירוע שמסכן את אבטחת התשתית או הנתונים של הארגון. אירועי אבטחה עשויים להיגרם כתוצאה מהתקפות סייבר, כשלי מערכת, טעויות אנוש או פעולות זדוניות.

זיהוי מוקדם של אירוע אבטחה ותגובה יעילה הם המפתחות לצמצום הנזק ושמירה על המשכיות עסקית.

אם לא יינקטו צעדים ניהוליים מתאימים, אירועי אבטחה עשויים להוביל להשלכות שליליות.

השלכות שליליות של אירועי אבטחה על ארגונים
אובדן נתונים הפסדים פיננסיים פגיעה במוניטין
הפרעות תפעוליות השלכות משפטיות עלויות ביטוח מוגברות

סוגים נפוצים של תקריות אבטחה

בואו נפרק איך הם שונים.

תקריות אבטחה יכולות להשתנות מבחינת אופי ההתרחשות וההשפעה האפשרית. סוגי תקריות האבטחה הנפוצים ביותר כוללים את הבאים:

  • דליפות נתונים הן תקריות בהן תוקפים מקבלים גישה למידע חסוי ללא אישור, פעמים רבות חושפים או גונבים נתונים רגישים.
  • התקפות תוכנה זדונית כוללות תוכנות זדוניות המפגעות במערכות כדי לגרום נזק, לגנוב נתונים או לעצור מידע עד שהארגון ישלם כופר.
  • הונאות פישינג הן תקריות אבטחה בהן פושעי סייבר משתמשים במיילים או בהודעות מזויפות כדי להערים על אנשים ולגרום להם לחשוף מידע רגיש או ללחוץ על קישורים זדוניים.
  • תקרית איומים פנימיים מתרחשת בתוך הארגון, כאשר אנשים מהימנים בעלי גישה חוקית פוגעים בארגון על ידי גניבת נתונים, חבלה במערכות או גרימת דליפות נתונים לא מכוונות.
  • התקפות מניעת שירות (DoS) נועדו להציף רשת בתעבורה, מה שגורם להשבתה ומונע ממשתמשים חוקיים לגשת לשירותים.
  • התקפות כוח גס הן תקריות בהן תוקפים משתמשים בתוכנה כדי לנחש סיסמאות באופן שיטתי על ידי ניסוי עם קומבינציות רבות עד שהם מוצאים את הסיסמה הנכונה.
  • התקפות סקריפטים חוצי אתרים (XSS) כוללות הזרקת סקריפטים זדוניים לאתרים מהימנים כך שהסקריפטים יתבצעו בדפדפן המשתמש ויגנבו את המידע או יפנו את המשתמש לאתרים זדוניים.
  • התקפות אדם באמצע (MitM) מתרחשות כאשר תוקפים לוכדים בצורה חשאית את התקשורת בין שני צדדים, פעמים רבות על רשתות לא מאובטחות, מה שמאפשר להם להאזין או אפילו לשנות את התקשורת.
  • התקפות עליית הרשאות מתרחשות כאשר תוקפים מנצלים פרצות על מנת להשיג זכויות גישה מוגברות, דבר שמאפשר להם לבצע פעולות לא מורשות.

דרכים אפקטיביות לניהול תקריות אבטחה

הנה איך להתמודד עם תקריות אבטחה.

ניהול אפקטיבי של תקריות אבטחה דורש הכנה, תיאום ותגובה מהירה. הנה הנהלים המומלצים לניהול תקריות:

נהלים מומלצים לניהול תקריות אבטחה

  • פיתוח תוכנית תגובה לתקריות
  • בדוק את תוכנית התגובה לתקריות
  • הבטחת שיתוף פעולה בין צוותים
  • הטמעת ניטור פעילות רציף
  • שימוש באינטליגנציה על איומים

1. פתח תוכנית תגובה לתקריות

צור תוכנית תגובה לתקריות סייבר (IRP) מפורטת שמתארת הליכים לזיהוי, בידוד, חיסול והתאוששות מתקריות אבטחה. עדכן ושפר אותה באופן סדיר.

וודא שתוכנית ה-IRP שלך מגדירה תפקידים לכל חבר צוות המעורב ומפרטת פרוטוקולי תקשורת עבור בעלי עניין וגורמים מקבלי החלטות במקרים קריטיים. תוכנית IRP צריכה להיות גמישה מספיק כדי להתאים לאיומים חדשים, תוך מתן הנחיות ברורות לטיפול בתקריות ברמות חומרה שונות.

2. בדוק את תוכנית התגובה לתקריות שלך

בצע תרגולים סדירים של תגובה לתקריות כדי לזהות חולשות ולייעל את התוכנית שלך למקרים בעולם האמיתי.

התרגולים יכולים לדמות סצנריונים שונים — החל מהתקפות פישינג ועד איומי פנים — כך שהארגון שלך יכול לתרגל תגובה לתקריות בסביבה מבוקרת. התקפות מדומות עוזרות לבדוק את היעילות של תוכנית ה-IRP שלך והכוננות של כל המעורבים בתהליך תגובת התקרית.

3. הבטח שיתוף פעולה בין הצוותים

עודד שיתוף פעולה בין צוותי IT, אבטחה ומשפטיים כדי לייעל את מאמצי התגובה. גישה מתואמת מבטיחה תיקון מהיר ויעיל יותר של התקריות. שיתוף פעולה בין-פונקציונלי זה צריך להימשך מעבר לשלב תגובת ההתקרית הראשונית. הוא צריך לכלול סקירות לאחר התקרית ופיתוח אסטרטגיות למניעת תקריות.

עודד תרבות של אחריות משותפת לאבטחה בין מחלקות כך שכל הצוותים יעבדו יחד בצורה חלקה כאשר מתרחש איום.

4. הטמע ניטור פעילות רציף

השתמש בפתרונות ניטור רציף כדי לזהות פעילות חשודה בשלב מוקדם. תוכנות לניטור פעילות יכולות לאותת על איומים פוטנציאליים, מה שמאפשר לצוות שלך להגיב לפני שייגרם נזק.

בנוסף לניטור סימנים של תקרית, מעקב רציף אחרי פעילות מסייע לזהות בעיות ביצועים או התנהגות לא רגילה של המערכת. הטמע התראות בזמן אמת כדי להבטיח שכל פעילות חשודה תזוהה מיד, מה שמאפשר לצוות האבטחה שלך להגיב במהירות. גישה פרואקטיבית זו היא קריטית בהפחתת חלון ההזדמנויות לתוקפים.

ניטור פעילות משתמשים עם Syteca

5. נצל אינטליגנציה על איומים

להיות מעודכן על הנוף המשתנה של איומים מאפשר לך לשלב אינטליגנציה על איומים בתוכנית התגובה לאירועים שלך. זה יעזור לך ליישם גישה פרואקטיבית לניהול אירועי אבטחה.

אינטליגנציה על איומים מדוחות אירועים של ארגונים אחרים מספקת לצוות שלך תובנות לגבי פגיעויות מתהוות, וקטורי התקפה, ושחקני איום. על ידי ניתוח נתונים אלו, תוכל למנוע איומים פוטנציאליים ולחזק את ההגנות שלך.

איך לזהות אירוע אבטחה

היה ערני לסימנים מזהים.

תוכנית התגובה לאירועים שלך צריכה לכלול רשימה של סימנים נפוצים שיעזרו לצוות שלך לזהות בקלות אירוע אבטחה. חלק מהסימנים הללו כוללים את הדברים הבאים:

סימנים נפוצים לאירועי אבטחה
התנהגות מערכת לא רגילה עיכובים פתאומיים, קריסות תכופות, הפעלות מחדש בלתי צפויות, ושינויים לא מורשים בהגדרות המערכת עשויים להעיד על פעילות זדונית.
ניסיונות גישה לא מורשית ניסיונות כניסה כושלים מרובים עשויים להעיד על התקפת ברוט-פורס.
אובדן או פגימה בנתונים נתונים רגישים שהשתנו ללא סיבה לגיטימית – או חסרים לחלוטין – עשויים להעיד על אירוע אבטחה.
אימיילים חשודים אימיילים לא מבוקשים שנראים חוקיים אך מכילים קישורים או קבצים מצורפים חשודים, או דורשים פעולה דחופה מהנמענים (כגון תשלום חשבוניות) עשויים להיות סימן להתקפת פישינג.
בעיות בביצועי הרשת עלייה בתעבורת הרשת, במיוחד בשעות שאינן שיא, יכולה להעיד על הוצאה של כמויות גדולות של נתונים או נוכחות של תוכנה זדונית ברשת שלך.

ככל שהצוות אבטחה שלך יבחין בסימנים אלו מוקדם יותר, כך יהיה קל יותר לארגון שלך להפחית את הנזק. זיהוי בזמן מאפשר תגובה מהירה, ובכך מצמצם את ההשפעה על הארגון שלך.

איך להגיב לתקרית אבטחה

תגובה מהירה ומסונכרנת חיונית כאשר תקרית אבטחה מזוהה. הנה כמה צעדים עיקריים לנקוט:

  1. לכוד את התקרית — בידוד מהיר של המערכות או הרשתות המושפעות כדי למנוע מהאיומים להתפשט. זה יכול לכלול ניתוק מכשירים שנפגעו או חסימת חשבונות שהיו מעורבים בהתקפה.
  2. הסרת האיום — הסרת הגורמים הזדוניים או הקוד ממערכותיך. זה עשוי לכלול חסימת משתמשים, הסרת נוזקות, החלת תיקוני אבטחה או התקנה מחדש של תוכנה שנפגעה.
  3. שחזור פעולויות — לאחר ניטרול האיום, שחזור נתונים אבודים והבטחת פעולה תקינה של המערכות שלך. השתמש בגיבויים נקיים כדי להחזיר את הפעולות לפעולה ולהבטיח שאין איום שנותר.
  4. חקר התקרית — אוסף ראיות ומבצע חקירה כדי לזהות כיצד קרתה התקרית, אילו מערכות נפגעו, ואילו חורי אבטחה נוצלו.
  5. ביצוע שיפורים — ניתוח תוצאות החקירה לחיזוק ההגנות שלך. עדכון מדיניות האבטחה, הכשרת הצוות, ועדכון תוכנית התגובה לתקריות כדי למנוע התקפות דומות בעתיד.

Syteca היא פלטפורמת אבטחת סייבר שיכולה לעזור לארגון שלך לזהות ולהגיב לתקריות אבטחה. היא מציעה מגוון רחב של תכונות אבטחת סייבר לניהול תקריות יעיל, כולל ניטור פעילות משתמשים, ניהול גישה פריווילגית, ניהול סיסמאות עובדים, התראות בזמן אמת על פעילות חשודה, ו דיווח פעילות משתמשים.

רוצה לנסות את Syteca? בקש גישה להדגמה המקוונת!

ראה מדוע לקוחות מ-70+ מדינות השתמש כבר במערכת Ekran.

גש לפורטל ההדגמה

ekran_system

שיתוף:

תוֹכֶן

איך נוכל לחזק את האבטחה שלכם כבר היום?

ספרו לנו איך נוכל לעזור – צריכים ייעוץ מקצועי, הצעת מחיר, או תיאום POC?
השאירו פרטים ואנחנו נדאג לחזור אליכם במהירות כדי לחזק את האבטחה שלכם!

איך נוכל לחזק את האבטחה שלכם כבר היום?

ספרו לנו איך נוכל לעזור – צריכים ייעוץ מקצועי, הצעת מחיר, או תיאום POC?
השאירו פרטים ואנחנו נדאג לחזור אליכם במהירות כדי לחזק את האבטחה שלכם!

התנסו במערכת Syteca

בסביבה שלכם וקבלו ליווי מקצועי ואישי.

תנו לנו לעבוד קשה, כדי שאתם תישנו בשקט.

השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם 😉

יצירת קשר