מהו מסגרת ניהול סיכונים?

לַחֲלוֹק:

מסגרת ניהול סיכונים (RMF) היא גישה שיטתית שיכולה לעזור לארגונים לזהות, להעריך ולנהל סיכונים למערכותיהם. על ידי הצמדות למסגרת ניהול סיכונים, הארגון שלכם יכול להגן על עצמו מפני איומים פנימיים וחיצוניים, להבטיח ציות ל-IT, ולחזק את המצב הכולל של אבטחת הסייבר.

בפוסט הזה, נתמקד במסגרת ניהול סיכוני סייבר. נחקור:

  • מהי מסגרת ניהול סיכונים (RMF)
  • המרכיבים המרכזיים של מסגרת ניהול סיכונים
  • היתרונות של מסגרת ניהול סיכונים עבור הארגון שלכם
  • הטיפים המרכזיים ליישום מסגרת ניהול סיכונים.

מהי מסגרת ניהול סיכונים?

מסגרת ניהול סיכוני סייבר (RMF) היא סט של קווים מנחים ונהלים המאפשרים לארגונים לנהל סיכונים למערכות מידע ופעילויותיהם. מסגרת ניהול סיכונים כוללת זיהוי סיכונים פוטנציאליים, הערכת השפעתם, ויישום אמצעים להפחתתם.

מסגרת ניהול סיכונים יכולה להיות מועילה לארגונים בכל גודל, בכל תחום. היא קריטית במיוחד בענפים כמו פיננסים, בריאות, וממשל, בהם ציות, אבטחה, וחוסן תפעולי הם בעלי חשיבות עליונה.

מסגרת ניהול סיכונים (RMF) מספקת תהליך המשלב פעילויות של אבטחה, פרטיות, וניהול סיכוני שרשרת אספקה סייברית במחזור חיי פיתוח המערכת.

NIST Risk Management Framework

המרכיבים המרכזיים של מסגרת ניהול סיכונים

מסגרת ניהול סיכוני סייבר כוללת את המרכיבים המרכזיים הבאים, שכל אחד מהם משחק תפקיד חיוני בתהליך הכולל של ניהול סיכוני אבטחה בארגון:

המרכיבים המרכזיים של מסגרת ניהול סיכונים (RMF)
זיהוי סיכונים הערכת סיכונים הפחתת סיכונים
מעקב אחר סיכונים דיווח על סיכונים

זיהוי סיכונים

שלב זה כולל זיהוי סיכונים פוטנציאליים בתחום הסייבר שעשויים להשפיע על הארגון שלך. הגדר אילו נכסים קריטיים (נתונים, מערכות, תשתיות) צריכים הגנה וזיהוי איומים פוטנציאליים בתחום הסייבר שעשויים להשפיע עליהם. תצטרך גם להעריך פגיעויות קיימות בחומרה, תוכנה ורשתות שלך.

הערכת סיכונים

לאחר שזיהית את הסיכונים בתחום הסייבר, עליך להעריך אותם כדי לקבוע את הסבירות שלהם וההשפעה הפוטנציאלית. הערך את ההשפעות של תקריות סייבר, הן מבחינת תוצאות ישירות (אובדן נתונים, זמן השבתה של מערכות) והן מבחינת תוצאות עקיפות (נזק תדמיתי, קנסות רגולטוריים). לאחר מכן, סדר עדיפויות את הסיכונים על פי החומרה שלהם. הערכת סיכון בתחום הסייבר עוזרת לך להבין אילו סיכונים דורשים פעולה מיידית ואילו יכולים להימשך במעקב בזמן הנוכחי.

הפחתת סיכונים

לאחר שהערכת את הסיכונים שלך, עליך לפתח אסטרטגיית הפחתת סיכונים מקיפה. הפחתת סיכונים כוללת אמצעים טכניים, פרוצדורליים ומנהליים כדי להוריד את הסבירות של סיכוני סייבר ולמזער את ההשפעה הפוטנציאלית שלהם. אסטרטגיות הפחתה עשויות לכלול:

  • שימוש בחומות אש ופתרונות סייבר
  • הצפנת נתונים
  • שיפור תהליכים פנימיים
  • חינוך עובדים על איומים פוטנציאליים
  • פיתוח מדיניות סייבר ותוכניות תגובה לתקריות, ועוד

ניטור סיכונים

ניטור רציף של סיכונים הוא קריטי כדי לוודא שהתהליך לניהול סיכונים מעודכן ויכול להגיב לאיומים חדשים. עליך לסקור ולעדכן את ה-RMF שלך באופן קבוע כשאתה מאמץ טכנולוגיות חדשות, משנה מדיניות פנימית או מבצע שינויים בסביבת ה-IT שלך. עליך גם לעדכן את ה-RMF לאחר תקריות סייבר אם וכאשר הן קורות.

דווח סיכונים

התקשורת היא קריטית בניהול סיכונים. דווח סיכונים כולל תיעוד ומסירת מידע לשותפים שלך על סיכוני אבטחה, הסטטוס שלהם, ויעילות אמצעי ההפחתה. דיווח אפקטיבי מבטיח שכולם בארגון מודעים לסיכונים ואיך לנהל אותם.

יתרונות של מסגרת ניהול סיכונים

החזקת RMF מציעה יתרונות רבים לארגונים. כמה מהיתרונות המרכזיים כוללים:

יתרונות של יישום RMF
הגנה משופרת מפני איומים סייבר תגובה מזורזת לאירועים צייתנות רגולטורית מזורזת
משאבים אופטימליים שימור מוניטין
  • הגנה משופרת מפני איומים סייבר. RMF שמיושם כראוי עוזר לזהות איומי סייבר פוטנציאליים, לתעדף אותם, להעריך את השפעתם וליישם את הבקרות הנדרשות כדי להגן על הנכסים הדיגיטליים שלך. כך, RMF יכול לעזור למנוע דליפות נתונים ואירועים סייבר אחרים.
  • תגובה מזורזת לאירועים. RMF מספק גישה מובנית לתגובה לאירועים, ומאפשר לך לקבל החלטות יותר מדויקות על מנת להגיב במהירות וביעילות לאיומי סייבר.
  • צייתנות רגולטורית מזורזת. RMF עוזר לוודא שהפרקטיקות לניהול סיכונים בארגון שלך תואמות לסטנדרטים בתחום הסייבר, חוקים ורגולציות כמו ה- GDPR, HIPAA, או PCI DSS. RMF גם מקל על ביצוע בדיקות ביקורת ומראה את המחויבות שלך לניהול סיכונים בצורה אחראית.
  • משאבים אופטימליים. על ידי זיהוי ותעדוף סיכוני סייבר, תוכל להקצות את המשאבים שלך בצורה יותר יעילה, ולהבטיח שהם ממוקדים בתחומים שעשויים להוות את האיום הגדול ביותר.
  • שימור המוניטין. על ידי עזרה בזיהוי וניהול סיכונים סייבר בצורה יזומה, RMF מגן על הארגון שלך מפני דליפות נתונים, הפסדים כספיים ושיבוש בתפעול. הגישה היזומה הזו מדגימה את המחויבות שלך לאבטחה ובונה אמון בקרב לקוחות, שותפים ובעלי עניין.

על ידי זיהוי וכתובת סיכוני סייבר בצורה יזומה, הארגון שלך יכול למנוע שיבושי תפעול, לעמוד בתקני ציות, לייעל את המשאבים ולזכות באמון בעלי העניין. זה יכול לעזור לארגון שלך להישאר עמיד ולשמור על המשכיות העסקית.

טיפים חשובים ליישום RMF

כאשר אתה מיישם RMF בארגון שלך, תוכל להתייחס ל-מסגרת ניהול סיכונים של NIST, המספקת את ההנחיות היעילות ביותר לאבטחת מערכות מידע. ניתן להתאים אותה לכל חברה, ללא קשר לגודלה או לתעשייה שלה.

הנה כמה טיפים חשובים לשקול בעת יישום RMF של NIST:

01

קבל תמיכה מההנהלה

02

שקול את הצרכים הספציפיים שלך

03

הדרך את העובדים שלך

04

השתמש בטכנולוגיה

05

תעד הכל

06

עדכן את RMF באופן רציף

1. קבל תמיכה מההנהלה

ודא שההנהלה הבכירה תומכת ביישום RMF. אישור ממנהיגות הארגון הוא קריטי להקצאת המשאבים הנדרשים וליצירת תרבות מודעת סיכון ברחבי הארגון.

2. שקול את הצרכים הספציפיים שלך

התאם את NIST RMF לצרכים הספציפיים של הארגון שלך. אין גודל שמתאים לכולם, ולכן עליך להתאים את המסגרת לסיכונים הייחודיים הקשורים לתעשייה שלך, גודל הארגון והמטרות העסקיות.

3. הכשר את העובדים שלך

הדריך את העובדים שלך על חשיבות ניהול הסיכונים ותפקידיהם הספציפיים במסגרת RMF. הגדר תפקידים ואחריות ברורים עבור כל המעורבים בתהליכי RMF, ממנהלי סיכון ועד צוותי IT ומובילי עסק.

4. השתמש בטכנולוגיה

השתמש בכלים תוכנתיים לשיפור המאמצים שלך בניהול סיכונים. שקול פתרונות אבטחת מידע שיכולים להצפין את הנתונים שלך, לספק אימות רב-שלבי למשתמשים, לעקוב אחרי פעילות משתמשים ברשת שלך, לספק התראות בזמן אמת ולפשט את הדיווח.

5. תעד הכל

תיעוד יסודי של תהליכי ניהול סיכונים לא רק מסייע בשמירה על שקיפות ואחריות, אלא גם מספק נתיב בקרה לצורך סקירות וסקירות עתידיות. עליך לבדוק באופן קבוע את התיעוד כדי לוודא ש- RMF עדיין אפקטיבי.

6. עדכן את RMF באופן רציף

כיוון שאיומי הסייבר ממשיכים להתפתח כל הזמן, תצטרך לעדכן את המסגרת שלך ושלבי האבטחה באופן קבוע על פי השיטות המודרניות ביותר. כדי ליישם תהליכי ניהול סיכונים עדכניים, התייחס ל- NIST 800-53, ISO 27001, ותקנים, חוקים ודרישות נוספים לאבטחת מידע.

Syteca מציעה גישה רב-שכבתית לניהול סיכונים, המשלבת ניטור בזמן אמת, ניהול גישות, ו- דו"חות מפורטים. הפלטפורמה שלנו מזהה סיכוני אבטחה פוטנציאליים לפני שהם מתפשטים, ומאפשרת לצוות שלך להגיב במהירות וביעילות לאיומי אבטחה. בין אם זה דרך ניטור משתמשים בעלי הרשאות מיוחדות, זיהוי פעילות חריגה של משתמשים, או הבטחת עמידה בדרישות רגולציה לאבטחת מידע, Syteca יכולה להיות שותפה אמינה בניהול סיכונים.

רוצה לנסות את Syteca? בקש גישה להדגמה המקוונת!

ראה מדוע לקוחות מ-70+ מדינות השתמש כבר במערכת Ekran.

גש לפורטל ההדגמה

ekran_system

שיתוף:

תוֹכֶן

איך נוכל לחזק את האבטחה שלכם כבר היום?

ספרו לנו איך נוכל לעזור – צריכים ייעוץ מקצועי, הצעת מחיר, או תיאום POC?
השאירו פרטים ואנחנו נדאג לחזור אליכם במהירות כדי לחזק את האבטחה שלכם!

איך נוכל לחזק את האבטחה שלכם כבר היום?

ספרו לנו איך נוכל לעזור – צריכים ייעוץ מקצועי, הצעת מחיר, או תיאום POC?
השאירו פרטים ואנחנו נדאג לחזור אליכם במהירות כדי לחזק את האבטחה שלכם!

התנסו במערכת Syteca

בסביבה שלכם וקבלו ליווי מקצועי ואישי.

תנו לנו לעבוד קשה, כדי שאתם תישנו בשקט.

השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם 😉

יצירת קשר